Η τέχνη της πώλησης: Συναρπαστικές διαδρομές στον κόσμο των πωλήσεων ...

Η τέχνη της πώλησης: Συναρπαστικές διαδρομές στον κόσμο των πωλήσεων ...

Το παιχνίδι των πωλήσεων δεν διαφέρει διόλου από το παιχνίδι της ζωής!

Είναι το ίδιο δύσκολο, κοπιαστικό, αγχωτικό, ψυχοφθόρο και επικίνδυνο, και μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια και πρωτόγνωρα αδιέξοδα.

Είναι όμως εξίσου ενδιαφέρον, σαγηνευτικό, διασκεδαστικό και μαγευτικό. Και μήπως αυτά τα συναισθήματα και οι καταστάσεις διαρκούν μόνο τη στιγμή της πώλησης;

Eίναι γεγονός ότι αρκετές φορές ο πωλητής αισθάνεται μόνος. Η αγάπη όμως που έχει για το λειτούργημα των πωλήσεων είναι δυνατή. Η υπομονή και η επιμονή απεριόριστες. Αλλά και οι εμπειρίες που απόκτησε στο πέρασμα των χρόνων, πολύτιμες.

Το βιβλίο αυτό δείχνει ότι η διαδικασία της πώλησης περιλαμβάνει πολλά περισσότερα απ’ ό,τι νομίζει κανείς, παρέχοντας πρακτικές συμβουλές που βοηθούν στην απόκτηση των απαραίτητων ικανοτήτων και τεχνικών για να ακολουθήσει κανείς μια πετυχημένη καριέρα στο χώρο των πωλήσεων. Οι ίδιες αυτές τεχνικές και ικανότητες μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά σε πολλές καταστάσεις της προσωπικής μας ζωής, ενισχύοντας τη γενικότερη επικοινωνιακή ικανότητα του καθενός μας.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι όλα τα στελέχη και εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να ξέρουν ότι συμμετέχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στη διαδικασία της πώλησης των προϊόντων. Πώλησης που δικαιολογεί τελικά και την ύπαρξη της επιχείρησης.

Απόσπασμα για τους συγγραφείς από το Δελτίο Τύπου της παρουσίασης του βιβλίου:

O Γεώργιος Γ. Πανηγυράκης είναι πτυχιούχος της AΣOEE, έχει M.Sc. στο μάρκετινγκ και Ph.D. στη διαφήμιση από το University College of Wales, M. Βρετανία. Δίδαξε ως τακτικός καθηγητής στην Groupe ESSEC στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο Stirling, M. Βρετανία. Είναι σύμβουλος, εκπαιδευτής και συνεργάτης στην εκπόνηση μελετών σε διεθνείς, και εθνικούς Οργανισμούς και επιχειρήσεις. Από το 2002 είναι καθηγητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) καθώς και Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2004 εκλέχθηκε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία, μελέτες και άρθρα.

O Αντώνης Ζαΐρης γεννήθηκε στη Νίκαια το 1961. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει επί 20 χρόνια διευθυντικό στέλεχος Πωλήσεων & Marketing σε πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Σήμερα έχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΛΠΕ. Είναι σύμβουλος πωλήσεων, επικοινωνίας και marketing, και διδάσκει στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δώσει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού κι έχει γράψει πλειάδα άρθρων και μελετών στον οικονομικό Τύπο και σε έγκριτα περιοδικά. Είναι μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ (ΜΙΜ) και της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).