Ανακαλύπτοντας τον τροχό ΙΙ, σε αναζήτηση νέας πολιτικής...

Ανακαλύπτοντας τον τροχό ΙΙ, σε αναζήτηση νέας πολιτικής...

Η ανακάλυψη της πολιτικής ή καλύτερα μιας νέας πολιτικής είναι σαν την ανακάλυψη του τροχού.

Όλοι μιλάμε για την ανάγκη μιας νέας πολιτικής. Η αναζήτησή της όμως δε θα γίνει στα σημερινά πολιτικά δρώμενα, αλλά στο ήθος, στις αξίες και στη σοφία που μας έρχονται από πολύ παλιά και που ίσως έχουμε ξεχάσει.

Αν βασιστούμε σε αυτά, τότε οι νεότερες τεχνικές θα δώσουν στην πολιτική μια νέα διάσταση. Σίγουρα δε θα την αντικαταστήσουν, αλλά θα της επαναφέρουν τη χαμένη της αίγλη.

Στο παρόν βιβλίο διατυπώνεται γλαφυρά η ανάγκη για τη νέα αυτή πολιτική καθώς και οι νέες τεχνικές που είναι απαραίτητες για να γίνει η πολιτική μας και πάλι νέα.

Στη συνέχεια, δείτε το δελτίο τύπου από την παρουσίαση του βιβλίου ...

«Ανακαλύπτοντας τον τροχό ΙΙ» είναι το νέο βιβλίο των συγγραφέων Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Χρήστος Δάρδανος - Gutenberg.

Ο Αντώνης Ζαΐρης και ο Γιώργος Σταμάτης είναι άνθρωποι των επιχειρήσεων και της αγοράς, του marketing και της επικοινωνίας. Χωρίς να είναι οι ίδιοι πολιτικοί, αποφάσισαν να εκδώσουν αυτό το βιβλίο εκφράζοντας σκέψεις, κριτική, αγωνίες και πρακτικές συμβουλές για την πολιτική και τους πολιτικούς:

«Το να ανακαλύπτεις την πολιτική ή να μιλάς για μία νέα πολιτική, είναι σαν να ανακαλύπτεις τον τροχό!  Όλοι μιλούν για την ανάγκη μίας νέας πολιτικής. Τη λύση δε θα τη βρούμε όμως σε μία νέα πολιτική, αλλά στο ήθος, τις αξίες και τη σοφία που έρχονται από πολύ παλιά και ίσως έχουμε ξεχάσει…Αν βασισθούμε σ’ αυτά, τότε οι νεότερες τεχνικές θα δώσουν στην πολιτική μία νέα διάσταση, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι θα την αντικαταστήσουν. Το βιβλίο ΄΄Ανακαλύπτοντας τον τροχό ΙΙ ΄΄ ασχολείται στο πρώτο μέρος με τη νέα αυτή πολιτική (που όμως είναι πολύ παλιά), ενώ στο δεύτερο ασχολείται με τις νέες τεχνικές που είναι απαραίτητες για να γίνει η πολιτική πιο νέα…», επισημαίνουν οι συγγραφείς.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2005 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με ομιλητές τους κ.κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο, ανεξάρτητο βουλευτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, βουλευτή Ν.Δ. και  Φώτη Κουβέλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Ο Αντώνης Ζαΐρης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει 17ετή εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Τεχνικές Πωλήσεων στην 3η Βιομηχανική Επανάσταση», «Η Επιχειρησιακή Επικοινωνία», «Ο ρόλος του Ηγέτη- Μάνατζερ στη σύγχρονη επιχείρηση» κ.α.

Ο Γιώργος Σταμάτης σπούδασε Νομικά και Μάρκετινγκ. Απασχολείται στον ευρύτερο χώρο του μάρκετινγκ και των πωλήσεων από το 1976 και της επικοινωνίας από το 1981. Σήμερα είναι σύμβουλος επικοινωνίας και διευθύνει την εταιρεία συμβούλων μάρκετινγκ και επικοινωνίας SOURCE M&CC. Έχει συγγράψει τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια «Η Λειτουργία της Διαφήμισης», «Τουριστικό Μάρκετινγκ», «Στρατηγική των Επιχειρήσεων», «Ολοκληρωμένη Στρατηγική Επικοινωνία».