Ανήσυχη Περιπλάνηση, Ποιητική Συλλογή

Ανήσυχη Περιπλάνηση, Ποιητική Συλλογή

Εκδόθηκε η ποιητική συλλογή του Αντώνη Ζαϊρη "Ανήσυχη Περιπλάνηση" από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, Τ. 210 3228839.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Ό,τι τελευταίο απόμεινε
από μια Αθήνα έρημη
και τσιμεντοβαλμένη, προκλητικά
ισοπεδωτική,
δίχως αισθητική και προοπτική,

Οι τελευταίες βεγγέρες και καρέκλες
με ανθρώπους
που συνομιλούν, ανταλλάσσουν απόψεις
και κάνουν σχόλια
θετικά και αρνητικά,
τότε το πεζοδρόμιο
είναι γεμάτο ζωντάνια
και πνεύμα και περίσκεψη∙
Το σημαίνον γίνεται σημαινόμενο
και το σημαινόμενο σημαίνον.

Και αυτό το χράμι, το υφαντό και τη φτωχή αλλά πλούσια κουρελού
με τους ατέλειωτους κόμπους
με την έμφυτη ευγένεια
και τη ζωηρή ανθρώπινη σχέση,
τότε σήμαινε, παρήγαγε πολιτισμό, τον πολιτισμό της καθημερινότητας…

Ο Αντώνης Ζαΐρης γεννήθηκε το 1961 στη Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και είναι διδάκτωρ Οικονομικής Κοινωνιολογίας. Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε διάφορες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Έχει υπηρετήσει επιπλέον ως Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα εκτελεί χρέη Αντιπροέδρου στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002-2006), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2011-2013) και στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Uiversity of New York στην Πράγα και στα Τίρανα. Έχει γράψει 10 βιβλία Διοίκησης Επιχειρήσεων και τα πολιτικά βιβλία "Ανακαλύπτοντας τον τροχό: Σε αναζήτηση μιας Νέας Πολιτικής" (σε συνεργασία με τον Γιώργο Σταμάτη, εκδ. Δαρδανός) και "Για ένα νέο δημοκρατικό πρότυπο" (εκδ. Κριτική). Η "Ανήσυχη περιπλάνηση" είναι η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ

Ενας άνθρωπος της αγοράς ,ένας τεχνοκράτης με ιδιαίτερες ευαισθησίες ,πλούσια συναισθήματα και λυρισμό εκτίθεται μέσα από την πρώτη ποιητική του συλλογή που απεικονίζει τη ματαιότητα ,τη μοναξιά, τον υγιή ηδονισμό, την ουσία της ζωής στην απλότητα της καθημερινότητας,το γεγονός του θανάτου.

Η συλλογή θα συντροφεύσει όλους εκείνους που πολιορκούνται απο ανήσυχα ερωτηματικά αφήνοντάς τους να περιπλανηθούν στη μαγεία διανοημάτων και εξυπνα «διαπλεκόμενων» στίχων.................