Διάλεξη με θέμα “New trends in Retail” από τον Δρ. Αντώνη Ζαίρη

Φιλοξένησε με επιτυχία την προηγούμενη βδομάδα το CityUnityCollegeNicosiaτον Δρ. Αντώνη Ζαίρη, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου της Ελλάδας για μία ολοήμερη ζωντανή και ενεργητική παρουσίαση ,κατά την διάρκεια του διετούς προγράμματος του ‘RetailandMerchandisingManagement’.

Δόθηκε με αυτό τον τρόπο η ευκαιρία στους φοιτητές του City Unity College όπως και στους προσκεκλημένους εταιριών, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να παρευρεθούν στα πλαίσια του καινοτόμου αυτού προγράμματος.

Η παρουσίαση κάλυπτε τις σύγχρονες τάσεις του λιανικού εμπορίου και της αγοράς με βάση το έτος 2017, που αφορούν την πραγματικότητα τόσο της εγχώριας και ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας αγοράς.

Επίσης, αναλύθηκε ο ρόλος των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, ο ρόλος του καταναλωτή και ο ρόλος του experiential marketing , όπως και η εταιρική ταυτότητα μιας λιανεμπορικής επιχείρησης.

Ο Δρ. Ζαίρης με την πολύχρονη και πολυδιάστατη πείρα του στο χώρο του Λιανικού Εμπορίου, κέρδισε το κοινό φέρνοντας παραδείγματα από μεγάλο-επιχειρήσεις του εξωτερικού σε ένα Interactive κλίμα. 

Ο κλάδος «Retail and Merchandising Management» είναι μοναδικός στη Κύπρο και στοχεύει να προετοιμάσει τους απόφοιτους να αναλάβουν ηγετικές θέσεις σε επιχειρήσεις της Λιανικής Βιομηχανίας όπως SalesAssistant(Βοηθός Πωλήσεων) , FloorManager(Υπεύθυνος Ορόφου), StoreManager(Διευθυντής Καταστήματος), VisualMerchandiser(Υπεύθυνος Οπτικής Ανάδειξης Προϊόντων) και άλλα.

Το πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει την βάση για περεταίρω επαγγελματική ανέλιξη και σχεδιάστηκε με την προοπτική ενσωμάτωσης Guest lecturers που είναι εξειδικευμένοι στον χώρο που αναμφισβήτητα η στρατηγική αυτή, βοηθά τους φοιτητές να προετοιμαστούν για τα μετέπειτα επαγγελματικά τους βήματα.